Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Senatorul Bota, nemultumit de modul in care se impoziteaza tractoarele

Lege interpretată la nivel loc, de către angajaţii serviciilor de taxe şi impozite pentru a scoate din buzunarul contribuabililor sume mai mari. Situaţia a fost semnalată de Sorin Bota, senator PSD de Maramureş. Parlamentarul a profitat de vizita în judeţ a ministrului Agriculturii şi “l-a tras de mânecă” pe Daniel Constantin, solicitând să intervină pentru clarificarea situaţiei.

Zilele trecute, cu prilejul vizitei efectuate de ministrul Agriculturii în Maramureş, senatorul Bota a ridicat problema impozitării utilajelor agricole (tractoare şi combine). Senatorul a arătat că unele administraţii locale confundă utilajele. “În unewle administraţii sunt confundate tractoarele înmatriculate ce îndeplinesc rolul de mijloc de transport cu cele care sunt folosite exclusiv în activitatea agricolă şi care, practic, au rol de mijloace de producţie”, a subliniat Bota. Ministrul s-a arătat surprins de faptul că există astfel de interpretări la nivel local. Ministrul s-a angajat ca împreună cu cei din ministerul Finanţelor să facă o analiză a situaţiei în vederea elaborării unui act normativ pentru ca legea să nu mai poată fi interpretată după bunul plac al celor din administraţia locală.

Semnal de alarmă pentru importul de ouă
Senatorul maramureşean a mai ridicat o problemă identificată în regiunea de nord-vest a ţării. Este vorba despre probleme legate de importurile de ouă şi lapte din ţările UE, vecine ţării noastre, specificând faptul că multe dintre aceste produse nu sunt conforme, însă sunt comercializate ca fiind conforme. În vederea reglementării acestei situaţii, ministrul a propus întărirea controlului sanitar-veterinar şi fiscal pentru a combate concurenţa neloială exercitată de aceste produse neconforme de pe piaţă. O altă problemă identificată de parlamentarul maramureşean face referire la inexistenţa în cadrul actualelor ghiduri pentru accesarea fondurilor europene, a proiectelor distincte în vederea înfiinţării sistemelor de irigaţii. “În această zonă a ţării, nu există foste sisteme de irigaţii care să poată beneficia de programul actual de modernizare al sistemelor de irigaţii, iar în acest sens se impune introducerea în noile ghiduri de accesare a fondurilor europene, proiecte distincte de înfiinţare a sistemelor de irigaţii”, a subliniat Bota. O măsură în acest sens ar veni în sprijinul legumicultorilor, zona de pe malurile Şomeşului fiind dezvoltată în culturi de legume.

 

Lăsaţi un răspuns