Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

5 mai, termenul limită de depunere a candidaturilor pentru Primăria Borşa

votBorşa se pregăteşte de alegerea unui nou primar. Hotărârea de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale pentru funcţia de primar a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute, în Monitorul Oficial. Conform hotărârii, alegerile se vor desfăşura concomitent cu europarlamentarele, adică duminică, 25 mai. Pe lista circumscripţiilor electorale în care se organizează alegeri locale parţiale pentru primari, alături de oraşul maramureşean mai sunt alte 16 administraţii locale din ţară.

Postul de primar al oraşului Borşa a rămas “vacant” după ce Toader Mihali a demisionat din funcţie. Mihali a fost ales în 2012, când a candidat din partea Partidului Verde, însă după câteva luni de la preluarea mandatului a început “să se joace de-a demisia”.  Actul oficial al demisiei a fost înregistrat la jumătatea lunii februarie a acestui an, după care Instituţia Prefectului a întocmit documente în vederea organizării alegerilor locale parţiale. Hotărârea de guvern privind organizarea, dar şi programul de desfăşurare a alegerilor, au fost publicate în Monitorul Oficial în 18 aprilie. Conform programului stabilit, termenul limită de depunere a candidaturilor este 5 mai, iar afişarea candidaturilor acceptate se va face în 24 de ore de la înregistrare. Având în vedere faptul că în acest caz este vorba de alegeri parţiale, campania electorală va fi doar de două săptămâni. Astfel, startul campaniei electorale se va da în 10 mai şi se va încheia în 24 mai la ora 7.00. Prin hotărâre s-a stabilit şi data pentru cel de-al doilea tur de scrutin, în caz de înregistrare a unui număr egal de voturi între primii candidaţi, acesta fiind 8 iunie.

Partidele politice din judeţ nu şi-au nominalizat candidaţii pentru alegerile locale parţiale din Borşa, însă Mircea Man, preşedintele PDL Maramureş, a subliniat că aproape toate partidele sau formaţiunile vor avea câte un candidat cu numele “Timiş”, nume ce predomină în oraşul de la poalele Pietrosului.

Reader Feedback

Un raspuns catre “5 mai, termenul limită de depunere a candidaturilor pentru Primăria Borşa”

  1. baimarean spune:

    ATENTIE CE VOTATI DLOR

    Alegeti oamenii cu grija si verificatii bine.

    Daca nu verificati se intampla la fel cum s-a intamplat cu unul , cica baimarean – dar este bucurestean smecher – care acum face de ras maramuresul facand ilegalitati (angajare la ROMATSA, NUMIT DIRECTOR JURIDIC – FARA SA AIBA VECHIMEA NECESARA -terminase de 8 luni o facultate BIOTERA ????)

    ebine dlor!!!

Lăsaţi un răspuns