Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

PS Iustin Sigheteanul oficiază la Biserica „Duminica Mironosiţelor” Baia Mare

Duminică, 3 aprilie, a treia din Postul Paştelui, la Biserica Parohiei „Duminica Mironosiţelor” din Baia Mare, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 71, se va oficia Sfânta Liturghie Arhierească de către PS dr. Iustin Sigheteanul Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de 10 preoţi şi diaconi.

religie 2Parohia „Duminica Mironosiţelor” a luat fiinţă în martie 2010, în urma sedintei eparhiale, când s-a aprobat înfiinţarea noii parohii din municipiul Baia Mare. În cadrul parohiei slujesc preoţii Mociran Daniel şi consilier eparhial dr. Bogdan Gavra.

În urma demersurilor de pe lângă Primăria Baia Mare, se obţine prin HCL nr. 441/2009 suprafaţa de 4239 mp pentru ridicarea bisericii. În data de 18 aprilie 2010, s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie, prin prezenţa PS dr. Iustin Sigheteanul, a unui frumos sobor de preoţi şi mulţi credincioşi care au luat parte la această ceremonie. În toamna aceluiaşi an au început lucrările de construire a unei biserici provizorii de lemn, lăcaş ce a fost terminat integral şi sfinţit de catre PS dr. Iustin Sigheteanul în data de 22 mai 2011. S-a finalizat subsolul de sub sfântul altar şi se lucrează la radierul din pridvorul bisericii care va avea rol şi de altar de vară.

„Mulţumim tuturor credincioşilor care au sprijinit până acum realizarea lucrărilor de construcţie şi îi aşteptăm în continuare să ni se alăture pentru a finaliza lucrările planificate în acest sens”, spune preotul Gavra. Preoţii slujitori ai Parohiei „Duminica Mironosiţelor” invită la rugăciune pe toţi credincioşii care doresc să participe duminică la Sfânta liturghie.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns