Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Candidaţi pentru primăriile din Maramureş contestaţi

Borşa, Cavnic, Remetea Chioarului, Săpânţa sunt doar o parte dintre administraţiile în care candidaţii pentru funcţia de primar sau consilieri locali au fost contestaţi.

liste alegeriPe masa judecătorilor de la Tribunalul Maramureş a ajuns astăzi o contestaţie la legea electorală din Remetea Chioarului. Ioan Pavel Buzdugan a făcut plângere împotriva Biroului Electoral de Circumscripţie şi a lui Gheorghe Marc. Asta după ce Judecătoria Târgu Lăpuş a respins candidatura lui Buzdugan (din partea PSD) pentru funcţia de consilier local.

O altă contestaţie care vizează candidaţii de la Remetea Chioarului este cea care îl vizează pe Augustin Ardelean. Acesta şi-a depus candidatura, pentru funcţia de primar, din partea UNPR, candidatură respinsă printr-o hotărâre a instanţei de fond.

De la Cavnic, Vladimir Petruţ, viceprimarul care a preluat atribuţiile primarului, a contestat lista candidaţilor PNL pe care se regăseşte şi Nicolae Bindiu, precum şi candidatura lui Bindiu pentru funcţia de primar al oraşului Cavnic. Instanţa de fond a respins cererile formulate de Petruţ.

De asemenea, tot legat de candidaturile de la Cavnic, Ileana Danci, candidat independent pentru funcţia de primar, a contestat candidatura lui Petruţ pentru funcţia de primar. Şi această solicitare a fost respinsă de instanţa de fond pe motiv că e neîntemeiată. Ileana Danci s-a adresat judecătoriei după ce şi ea a fost nevoită să-şi „recapete” dreptul de a candida tot prin instanţă.

De la Borşa, Horaţiu Severian Dincă a contestat candidaţii la primărie din partea PSD, PNL, UNPR, PMP, a formulat plângere împotriva PER şi a listei ALDE pentru Consiliul Judeţean Maramureş. Instanţa de fond a respins cererea lui Dincă, însă hotărârea definitivă va fi dată de Curtea de Apel Cluj.

Candidaţii din Giuleşti nu au scăpat nici ei de contestaţii. Vasile Anuţa a contestat candidatura pentru funcţia de primar, din partea PSD, a lui Gheorghe Bedeoan – cerere respinsă de instanţa de fond.

Contestaţii au formulat şi candidaţii din Săpânţa. Candidatura lui Gheorghe Stan a fost contestată de Nicolae-Dorel Codrea şi Gheorghe Coman. Instanţa de fond a respins contestaţia.

Judecătoria Sighetu Marmaţie a soluţionat alte contestaţii legate de candidaturile pentru alegerile locale din iunie. Iurasciuc Silvia a contestat candidatura pentru funcţia de consilier local a lui Bogdan Igor Druleac, dar şi lista candidaţilor PSD pentru Consiliul Local Bocicoiu Mare – solicitări respinse de instanţa de fond.

Reader Feedback

3 Responses catre “Candidaţi pentru primăriile din Maramureş contestaţi”

  1. fejes robert spune:

    Apar,încet multe invidii, sper sa fie doar invidie personala, dat fiind că multe se văd nefondate,,,adică se răpește timplul judecătorilor cu jocuri copilărești

  2. Vasile Tivadar spune:

    La Ulmeni(oras cu 7 sate) ca Targu lapus dar de trei ori mai mic! primarul a dispus presedintelui circumscriptiei de votare sa ia la puricat toti sustinatorii din liste celor din partidul verde si chiar daca un candidat a intrunit cele 500 de semnatur necesare el a fost respins pentru ca …. lumea nu stia pe cine sustine cu toate ca se puteau da sustineri la toti candidatii de una si aceiasi persoana! Instantele oarbe au dat dreptatea la neadevar si asa se incalca dreptul de a fi ales! cel de a alege va incalcat pe 5 iunie 2016.Timpul judecatorilor NU EXISTA! ei sunt platitti sa aplice legea iar daca este cazul sa o si interpreteze!

  3. ileana birlea spune:

    BEDEUAN GH.candidat pentru primaria Giulesti este o persoana cu omoralitate indoielnoica si un profitaor foarte razbunator cu mjmulte conturi in banca cele mai multe in banc post.PE CE BANI si-a luat masinile.BANI DE BUJETAR ?

Lăsaţi un răspuns