Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Concurs pentru funcţiile de conducere a parchetelor

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a dat startul examenelor pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea.

Examenele  pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea, se desfăşoară în perioada 25 martie – 23 iunie 2016.

Sunt vacante 102 funcții de președinte și vicepreședinte la curți de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii, precum și 130 de funcții de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror, prim procuror adjunct la parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunale și judecătorii.

În 22 aprilie, INM a dat publicității numele candidaților judecători, respectiv procurori care îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcții de conducere la curți de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea.

parchet maramuresDana Mirela Borcuti de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a fost admisă, în această etapă, pentru funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. Pentru aceeaşi funcţia a fost admis şi Ioan Crinel Couţi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, iar pentru funcţia de prim procuror adjunct – Florin Deac.

Dorel Buda a fost admis, în această etapă, pentru funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns