Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Copaci pe fosta haldă de deşeuri

Acţiune amplă de plantare în Ferneziu, zona Romplumb, a fost organizată sâmbătă, 2 aprilie. Cei peste 1.000 de participanţi au plantat peste 3.000 de puieţi pe două hectare.

plantare copaciCampania de plantare a municipiului Baia Mare a început cu cartierul Ferneziu, zona Romplumb, un loc unde se depozitau deşeuri, o fostă haldă de reziduuri a uzinei Romplumb.

Cei mai mici participanţi la plantat au fost un băiat în vârstă de 3 ani şi o fetiţă în vârstă de 4 ani, care au venit împreună cu părinţii lor, pentru a respira un aer curat într-un oraş verde.

La acţiune au răspuns prezent copii, elevi şi cadre didactice de la şcoli şi licee din Baia Mare: Şcoala N. Bălcescu, Şcoala M. Sadoveanu, Şcoala V. Babeş, Şcoala Al.I.Cuza, Şcoală V. Alecsandri, Colegiul C.D.Nenitescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Gheorghe Şincai, Colegiul Eminescu şi angajaţi ai SC Vital SA, Primăria Baia Mare, SPAU, ISU Maramureş, Jandarmeria Maramureş, Ocolul Silvic Baia Mare, SC Urbis SA, Magazinul Cora, Romprest, Serviciul Maltez.

Lăsaţi un răspuns