Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Joaca de-a prefectul în săptămâna „Școala Altfel”

scoala altfel la prefe1Trei clase de elevi au vizitat miercuri, 20 aprilie, Prefectura Maramureș, în dorința de a afla mai multe despre felul în care se administrează județul. Clasa a VI-a B (33 de elevi) și clasa a VII-a A (21 de elevi) de la Școala “Lucian Blaga”, însoțite de profesoarele Anca Lar și Monica Neamț, au făcut un tur al Palatului Administrativ, împreună cu subprefectul Alexandru Bondrea. Apoi, prefectul Sebastian Mihai Lupuț le-a prezentat, pe scurt și pe înțelesul lor, care sunt atribuțiile prefectului, conform legii.

Puțin mai târziu, clădirea s-a umplut de glasurile celor 30 de copii din clasa a III-a A, de la Școala “George Coșbuc”, care au venit însoțiți de doamna profesoară Gabriela Câmpean. După ce au privit fotografiile din Galeria prefecților, copiii s-au instalat în biroul prefectului Sebastian Mihai Lupuț, au fost serviți cu fursecuri și suc și au început să pună întrebări.

Cei mici au fost curioși să afle de ce este “grevă” (pichetare) în fața Prefecturii, câți ani are prefectul, câți oameni trăiesc în județul Maramureș, cum e să fii prefect și care e ultimul “fapt eroic” săvârșit de prefectul în funcție, dar și dacă Instituția Prefectului a avut vreodată probleme provocate de hackeri.

scoala altfel prefe 2 În final, după ce curiozitatea le-a fost potolită, copiii au vizitat sala mare de ședințe și și-au făcut fotografii cu Sebastian Mihai Lupuț. Mulți dintre micii vizitatori au declarat că au de gând ca, atunci când vor fi mari, să devină prefecți.

 

Lăsaţi un răspuns