Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Poliţia Maramureş caută un agent de ordine publică

politistDacă vrei să devii agent de ordine publică, începând cu 1 aprilie a.c., s-a data startul reîncadrărilor de personal (46 de locuri la nivel naţional, câte unul în fiecare judeţe şi 6 la D.G.P.M.B.) şi angajărilor din sursă externă (1.853 de locuri la nivel naţional), în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române.

Posturile scoase la concurs sunt repartizate la Posturile de Poliţie Rurală, precum şi la secţiile de poliţie din Bucureşti, se atată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sursa de reîncadrare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.

De asememnea, dacă nu ai fost poliţist, dar îţi doreşti, poţi deveni agent de ordine public. Nu avem limită de vârstă.

Pentru a afla mai multe detalii, accesează paginile web oficiale ale structurilor teritoriale de poliţie.  De aici, poţi afla:

condiţii (criterii în funcţie de înălţime: pentru femei: 1,60 m, pentru bărbaţi: 1.65 m);

înscriere (în perioada 1 – 8 aprilie 2016);

concurs (ce va avea loc la data de 14 mai 2016);

probe sportive, („rezistenţă” şi „abdomene” pentru persoanele angajate din sursă externă şi „rezistenţă” pentru reîncadrări, cu bareme conform vârstei);

documentaţia necesară dosarului de înscriere.

ATENŢIE!!! Fiecare IPJ îşi alege intervalul orar în care primeşte dosarele de înscriere ale candidaţilor.

Lăsaţi un răspuns