Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

PSD dă în judecată Primăria Baia Mare

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, susţine că în ceea ce priveşte restanţele acumulate de partid la plata taxelor şi impozitelor locale – sumă ce a ajuns la 105.000 lei şi a fost achitată în această săptămână – este vorba de o datorie istorică ce „provine dintr-o incompetență a Primăriei Baia Mare, încă din vremea când actualul primar era membru PSD”

Gabriel-Zetea1În cadrul conferinței de presă desfășurată vineri, liderul PSD Maramureș a dorit să explice și modul în care social-democrații au acumulat această datorie istorică.

Totul a început cu aproximativ trei ani în urmă, când un control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Baia Mare a relevat faptul că administrația locală nu a gestionat corect problema impozitelor la spațiile aflate în chiria Primăriei și folosite de partidele politice, ONG-uri, organizații civice, persoane juridice sau fizice.

”Curtea de Conturi a impus Primăriei Baia Mare recuperarea acestor datorii, însă executivul Primăriei nu și-a făcut treaba și nu a informat datornicii despre restanțele existente. Astfel, tot ce am primit a fost o notificare de plată care prevedea achitarea unei sume uriașe, la care se adăugau penalități de cel puțin două ori mai mari decât valoarea datoriei. Noi, ca partid politic, nu am primit declarații de impunere pe baza cărora să plătim aceste sume. Aceasta este încă o dovadă de incompetență a Primăriei Baia Mare, care arată lipsa de grijă pe care administrația locală o arată față de cetățeni și față de contribuabili. Tocmai din acest motiv, vom acționa în instanță Primăria Baia Mare pentru a recupera această sumă care ne-a fost imputată fără a fi informați în prealabil de existența ei. După ce vom câștiga procesul, vom dona toți banii comunității băimărene, pentru a-i investi în proiecte de dezvoltare pentru Baia Mare. Vorbim de o sumă strânsă de la membrii de partid, o sumă uriașă, pe care nu am adunat-o ușor și tocmai de aceea ne dorim ca acești bani să nu se evapore pe proiecte inexistente, ci să fie folosiți doar în folosul băimărenilor. Actuala administrație ar putea, de exemplu, să înceapă asfaltarea unei străzi, iar dacă nu știe care sunt străzile cu probleme, vom ruga consilierii locali ai PSD să identifice zonele care au nevoie urgentă de reabilitare”, a declarat Zetea.

citeste si: http://maramuresmedia.ro/2016/04/psd-a-scapat-de-datorii/

Lăsaţi un răspuns