Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Şapte inculpaţi din „accidentul” la telefon

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 8 aprilie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a şapte persoane care săvârşit acţiuni de înşelăciune. Şirul faptelor ilicite începe de la „un telefon” care a dus la înşelăciune.

la telefonÎntr-un comunicat de presă se arată că s-a început urmărirea penală pentru inculpatul BRADEA IONEL CRISTI – deţinut în Penitenciarul Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, respectiv tentativă la înşelăciune, iar faţă de inculpaţii BRATU COSMIN MARIAN, CUCIUC ALEXANDRU DANIEL, COSTACHE FLORIN DANIEL, TOMA ANDREEA NICOLETA, DÎRDALĂ MARIAN şi V.G.C. (minoră în vârstă de 17 ani), pentru complicitate la aceste infracţiuni. La aceeaşi dată faţă de complici a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada 28.02.2016 – 06.04.2016, inculpaţii au indus în eroare persoanele vătămate T.R.I., P.E., D.A.L., I.A., T.V. şi B.C., pe care le-au contactat telefonic şi au pretins că, rude apropiate ale acestora au produs sau au suferit un accident rutier, determinându-le în acest mod să trimită inculpaţilor, prin serviciile poştale şi de transfer rapid, suma totală de 8.900 lei şi 737 euro. La data de 08.04.2016, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor BRATU COSMIN MARIAN, CUCIUC ALEXANDRU DANIEL, COSTACHE FLORIN DANIEL, TOMA ANDREEA NICOLETA, DÎRDALĂ MARIAN şi V.G.C., cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare”, se mai arată în comunicat.

Lăsaţi un răspuns