Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

ANI „loveşte” doi candidaţi din Maramures în prag de alegeri

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 30 aleși locali (4 primari, 8 viceprimari, 1 consilier județean, 15 consilieri locali și 2 foști consilieri locali). 

primaria-viseuPrintre aceştia se găsesc şi doi maramureşeni. Este vorba de un primar de oras şi un viceprimar de comuna.

ANI arată că Vasile Coman, primar al oraşului Vişeu de Sus, s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal.

În perioada exercitării mandatului, a semnat două ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L. și MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L. prin care s-a produs un folos material pentru sine și pentru soția acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.

În perioada 22 septembrie 1999 – 27 iunie 2012, COMAN VASILE a deținut funcția de administrator al R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., în prezent deținând calitatea de asociat unic, iar soția acestuia a deținut funcția de administrator al MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L, în perioada 06 martie 2002 – 26 noiembrie 2009, în prezent deținând calitatea de asociat unic.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. a) din Legea 393/2004.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat trei ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L., și CONREP S.A., prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine și pentru soția acestuia cât și pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către COMAN VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

De asemenea, ANI arată că Sorin Vasile Bizău, viceprimar al comunei Bogdan Vodă, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 martie 2013 – 30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan  funcțiile de viceprimar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Şcolii Gimnaziale Bogdan Vodă.

Lăsaţi un răspuns