Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 28 mai 2023

Ceremonie de Ziua Independenţei, Ziua Victoriei şi Ziua Europei

Ziua de 9 mai va fi marcată şi în Baia Mare deoarece are o triplă semnificaţie pentru ţara noastră. Este Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei.

steag-europaLuni, 9 mai a.c., între orele 09:30-11:30, la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare are loc celebrarea „Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei”.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş va participa cu un efectiv de 30 de jandarmi, alcătuind un pluton de onor, în faţa Monumentului Ostaşului Român din Baia Mare şi asistenţă.

De asemenea, tot luni, 09 mai a.c., între orele 12:00-13:00, la Monumentul Ostaşului Român din Sighetu Marmaţiei are loc celebrarea „Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei”.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor asigura şi măsuri de ordine publică pentru participanţii la aceste ceremonii, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice.

 În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş aminteşte următoarele :

Participanţii la aceste activităţi trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a ceremoniilor, în apropierea şi în zona Monumentului Ostaşului Român.

 Jandarmii maramureşeni îi sfătuiesc pe participanţii la această manifestare să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns