Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 28 mai 2023

Ministrul Sănătății a demisionat

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, și-a înaintat luni demisia din funcție.

achimas cadariuDemisia se leagă de problemele legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale. Premierul Cioloş a transmis un comunicat de presă prin care a informat că a acceptat demisia şi va trimite o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

Agerpres arată că Serviciul Român de Informații a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești.

Sursa citată menționează că informările au conținut și „aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară”.

„Dreptul la sănătate este un drept constituțional. Iar SRI acționează împreună cu celelalte instituții partenere pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituționale ale cetățenilor. SRI informează decidenții legali despre vulnerabilitățile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecțiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară”, precizează SRI.

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, prim-ministrul și președintele României.

Lăsaţi un răspuns