Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Peste 25.000 pachete ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, peste 25.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 284.000 lei.

 In 25 mai, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureş, un autoturism marca Audi A4, condus de către Aurelia G., de 44 de ani, domiciliată pe raza jud. Bistrița Năsăud.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noștri au descoperit în portbagajul autoturismului patru baxuri cu țigări. În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că este vorba de 2.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 18.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar Aurelia G. este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit, în cadrul unei misiuni specifice, la aproximativ 150 m de frontiera de stat, mai multe colete cu țigări într-un autoturism abandonat.

Mașina și coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 8.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 130.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării,iar  autoturismul, în valoare de 13.000 folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate, totodată, despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

tigari-contrabandaÎn data de 24 mai 2016, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Petrova, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie.

În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat autoturismul și a fugit.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că autoturismul era plin cu țigări.

Maşina şi ţigările au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.938 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 135.000 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor  implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns