Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 31 ianuarie 2023

Premii pentru ”Micii antreprenori”

Vineri, 13 mai, la  Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ Maramureş a avut loc acțiunea de premiere a micilor antreprenori precum și a cadrelor didactice implicate în proiectul județean ”Micii antreprenori”.

mici antreprenoriPeste 140 elevi, alături de 50 de cadre didactice de la  unități școlare  din Baia Mare, Seini, Șișești, Rogoz și Tăuții Măgherăuș au primit diplome și felicitări din partea organizatorilor.

Participanții sunt de la diferite  unități școlare din județ : Școala ”Nicolae Bălcescu”,  Şcoala ”Mihail Sadoveanu” Școala ”Vasile Alecsandri”, Școala ”Alexandru Ivasiuc”, Școala ”Simion Bărnuţiu”, Şcoala Specială Baia Mare, Școala „N.Stănescu” , Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”, Şcoala ”Dr. Victor Babeş”, Școala ”Petre Dulfu ” toate din Baia Mare, precum și de la Liceul Tehnologic Seini, Şcoala ”Vasile Lucaciu” Şişeşti, Şcoala Rohia (Rogoz), Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” Tăuţii Magherăuş,

Elevii sub atenta coordonare a cadrelor didactice implicate în acest proiect județean, au exploatat resursele locale, au evaluat riscurile şi oportunităţile pieţei, au întocmit planuri de afaceri, au selectat echipaje de lucru, au construit o mică afacere, devenind, astfel, cu adevărat „mici întreprinzători”. Firmele prezentate au avut profile diferite, începând de la tradiţii şi obiceiuri, continuând cu gastronomie maramureşeană și patiserie, profil de arhitectură, servicii de turism sau produse confecţionate prin metoda quilling ori sculptură în lemn, etc.

La finalul festivității de premiere cei mici și cei mari au servit din produsele de patiserie realizate de către elevii Școlii „M.Sadoveanu” Baia Mare și Liceul Tehnologic din Seini.

Suntem la ediția a IV-a  a proiectului județean ”Micii antreprenori” și ne bucurăm în continuare de mult  succes,  ca și la debut. Pe parcurs ne-am îmbunătățit performanțele, suntem mai creativi, mai competitivi , mai originali, iar competiția dintre echipajele micii antreprenori este din ce în ce mai mare. Inițiativa, responsabilitatea socială, înțelegerea de la o vârstă fragedă a mediului de afaceri, contactul cu comunitatea  îi vor ajuta pe cei mici să reușească  ca viitori antrprenori de succes”, a declarat coordonatorul proiectului  prof. Pop Silvia de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns