Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Sanitas: Ori revendicări soluţionate, ori grevă generală!

Soluţionarea revendicărilor Sanitas sau grevă generală! Acestea sunt singurele variante luate în discuţie de reprezentanţii sindicatului Sanitas.


Cristina Turda, preşedinte Sanitas Baia Mare, a precizat că angajaţii din Sănătate s-au săturat de promisiuni, amânări şi umilinţe. Astfel că prioritară pentru Federația Sanitas din România este soluţionarea revendicărilor înaintate autorităţilor statului și în acest sens vor continua toate acțiunile sindicale prevăzute pentru următoarea perioadă. 

sanitasPe fondul nemulţumirilor, a revendicărilor care nu au fost soluţionate, în perioada 9-13 mai Federaţia Sanitas din România va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice
Totodată, Federaţia va continua negocierile cu Ministerul Muncii, iar acordul semnat cu Ministerul Sănătăţii reprezintă în continuare baza tuturor negocierilor privind reglementarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar.

În continuare, Sanitas este deschisă la dialog şi negocieri cu acele instituţii ale statului care înțeleg importanţa apariţiei unei ordonanţe de urgenţă care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială, ordonanţă care să se raporteze la situaţiile concrete şi reale ale sistemului, aşa cum au fost ele prezentate de Federaţie la toate negocierile care s-au desfăşurat până acum.

Sanitas va continua pichetările instituțiilor guvernamentale ale țării până când toate solicitările înaintate guvernanţilor vor fi rezolvate.


Federaţia Sanitas din România atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală.

 

Lăsaţi un răspuns