Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Lucian Morar vrea să fie vioara-ntâi în administraţie. Vezi cu cine negociază

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Maramureş a devenit cea mai curtată organizaţie politică. Chiar dacă a negociat cu PSD şi a semnat un protocol, iar Lucian Morar a găsit susţinere pentru a ocupa postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, PMP nu a închis uşa „peţitorilor”. Mai mult, Lucian Morar nu vrea „să bată coasa” în Consiliul Judeţean (CJ) şi vrea acum să fie vioara întâi în administraţia maramureşeană.

lucian-morar-la-coasaPNL este unul dintre partidele care au făcut o ofertă PMP. Surse politice spun că pentru a-şi salva pielea, Mircea Man (co-preşedinte PNL) ar fi dispus să renunţe la pretenţii legate de şefia CJ. Astfel, liberalii ar fi dispuşi să-l sprijine pe Lucian Morar pentru funcţia de preşedinte al administraţiei judeţene. Calculul matematic pentru o majoritate în CJ i-a determinat pe cei din PMP să discute şi cu PNŢCD şi UNPR, ba chiar au invitat şi pe reprezentanţii PER la o discuţie.

Pentru a face pasul spre un nou protocol şi „divortul” de PSD, PMP Maramureş a solicitat acordul conducerii centrale a partidului, însă Băsescu a cerut răgaz.

Toate acestea după ce, la începutul săptămânii PMP a bătut palma cu PSD, iar condiţiile au fost parafate.

”PSD a câștigat detașat alegerile și PMP consideră că social-democrații trebuie să își asume funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș. Discuțiile între cele două formațiuni politice au fost ușoare, ne-am compatibilizat pe ceea ce înseamnă următorii patru ani, eu și colegii mei am ajuns la un consens și am stabilit că îl vom susține pe Gabriel Zetea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fiindcă și din poziția de vicepreședinte al  CJ, a avut un aport semnificativ în demararea podului peste Someș la Ulmeni și nu numai. Gabriel Zetea este prietenul meu și îi mulțumesc pentru tot sprijinul oferit comunității din Ulmeni, a precizat prim-vicepreședintele PMP Maramureș, Lucian Morar, în 13 iunie 2016, după care liderii PSD şi PMP au semnat protocolul de colaborare pentru următorii patru ani, care prevede susținere reciprocă pentru a asigura stabilitatea politică și administrativă în Maramureș.

 

Lăsaţi un răspuns