Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 25 martie 2023

Roaming involuntar în 14 localităţi din Maramures

Folosirea telefoanelor mobile în peste 500 de localităţi din 19 judeţe ale ţării trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita potenţiale costuri de roaming, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

vorbeste la telefonRoaming-ul involuntar poate aparea în localităţile de graniţă de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a reţelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.

Cele 512 localităţi cu risc de roaming se află în judeţele Arad, Bihor, Botoşani, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.

In Maramures este vorba de localitatile Valea Viseului, Rona de Sus, Rona de Jos, Craciunesti, Bocicoiu Mare, Lunca la Tisa, Tisa, Sighetu Marmatiei, Sarasau,  Campulung la Tisa, Sapanta,  Remeti,  Teceu Mic, Piatra.

Fiind vorba de localităţi aflate la graniţă, este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la reţeaua unui operator din ţara vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming, precizează comunicatul.

Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor în roaming la graniţă prin selectarea manuala a reţelei şi dezactivarea opţiunii telefonului de selectare automata a reţelei, prin solicitare către operator de activare a serviciului de roaming numai la cerere sau prin verificarea reţelei înainte de a utiliza dispozitivul mobil, în cazul în care selectarea reţelei ramâne pe modul automat.

 

Lăsaţi un răspuns