Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Rugăciune înainte de întâlnirea lui Cherecheş cu judecătorul de la Cluj

„E duminică. Zi mohorâtă. Preotul penitenciarului e în concediu, așa că sunt nevoit să înlocuiesc slujba de duminică cu un Tatăl Nostru în care mi-am pus toate visele, speranțele, dar și gândurile mele pentru orașul nostru”, a mărturisit Cătălin Cherecheş într-o scrisoare transmisă recent băimărenilor şi publicată de actualmm.ro.

catalin-chereches-400x347Scrisoarea a fost publicată pe actualmm.ro în ziua în care Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie, are termen la Curtea de Apel Cluj.

Astăzi, la Cluj, judecătorii vor da un verdict privind contestaţia formulată de avocaţii lui Cherecheş la decizia Tribunalului Maramureş din 7 iunie.

În 7 iunie, Tribunalul Maramureş a respins cererea de eliberarea pe cauţiune a lui Cătălin Cherecheş.

Prin încheierea penală din 7 iunie, pronunţată de Tribunalul Maramureş, având ca obiect cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin, s-au dispus următoarele:

 „Respinge ca nefiind îndeplinite condiţiile pentru admisibilitatea în principiu a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin (…, arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla).

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, arată un comunicat din 7 iunie al Tribunalului Maramureş.

****

În 26 aprilie, Cherecheş a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv).

În 20 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cătălin Cherecheş. De asemenea, DNA a instituit şi sechestru asigurator pe o parte dintre bunurile primarului suspendat.

Cherecheş se află în arest preventiv şi, în urma alegerilor din 5 iunie, a câştigat un nou mandat de primar.

****

Vom reveni cu detalii privind hotărârea de astăzi a Curţii de Apel Cluj.

 

Lăsaţi un răspuns