Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Vezi ce indicaţii au primit profesorii care corectează lucrările de la Evaluarea Naţională

Controversele legate de subiectul de la Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, despre  care s-a spus că nu a fost corect formulat, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a venit cu precizări.

Examenul de bacalaureat 2012„Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) arată că Itemul evaluează competenţa Analizarea unor situaţii practice cu ajutorul elementelor de organizare a datelor, competenţă formată/dezvoltată în cadrul unităţii de învăţare „Elemente de organizare a datelor”, clasa a VII-a, prezentă în programa pentru Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi aprobată prin Ordinul de ministru nr. 4431/29.08.2014, Anexa nr. 3.

Itemul este complet formulat, enunţul este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect. Acesta conţine toate elementele necesare unui răspuns corect şi se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (vezi  www.subiecte2016.edu.ro/2016). Tipul de diagramă în discuţie este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, anul şcolar 2014-2015.

Itemul  conţine legenda referitoare la reprezentarea numărului elevilor, legendă care este echivalentă cu identificarea prin axele de coordonate. În esenţă, acesta se referă la prezentarea unei dependenţe funcţionale (între notă şi numărul elevilor din clasă care au obţinut această notă), iar în cazul unei dependenţe funcţionale variabila se reprezintă pe axa orizontală (a absciselor)”, se arata in comunicatul remis de Centru National de Evaluare.

Conform Centrului de Evaluare răspunsul corect, din punct de vedere matematic, la acest item este cel prevăzut în baremul de evaluare şi de notare.

 

Lăsaţi un răspuns