Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Cherecheş în arest la domiciliu

Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie prin ordin de prefect, a scăpat de arestul preventiv.

catalin-chereches-24Curtea de Apel Cluj a dispus, în 10 august, punerea de îndată în libertate a lui Cherecheș.

Acesta a fost arestat preventiv, în 26 aprilie, în urma unui flagrant, iar în 20 mai, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (luare de mită în formă continuată), dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Maramureş şi apoi strămutat la Tribunalul Cluj.

Prin sentinţa dată astăzi de completul de vacanţă care a judecat contestaţia formulată de Cherecheş la decizia Tribunalului Cluj (legată de verificarea măsurii preventive) Curtea de Apel a admis cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C. C., cu măsura arestului la domiciliu.

Curtea de Apel Cluj a dispus şi punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. dacă nu este arestat în altă cauză.

”În baza disp. art. 221 alin. 1, 5 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Baia Mare.

În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii:

  1. să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

  2. să nu comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 10 august 2016″, arata Curtea de Apel Cluj.

    Conform deciziei data astazi, masura arestului la domiciliu va fi mentinuta pana in 8 septembrie 2016.

    ”Dispune comunicarea dispozitivului prezentei încheieri inculpatului, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea sa, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 10 august 2016”, arata Curtea de Apel Cluj.

.

 

Lăsaţi un răspuns