Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Ilegalităţi în domeniul silvic

Poliţiştii maramureşeni au efectuat într-o singură zi 95 de controale pe drumurile publice, în fondul forestier precum şi în locuri de depozitare şi comercializare a materialului lemnos. S-a dispus confiscarea a peste 300 mc lemn,    s-au constatat trei infracţiuni şi au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a depăşit suma de 87 000 de lei.

1 transport lemnePeste 100 de poliţişti  împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice Maramureş, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră au acţionat ieri, 23 august, pentru prevenirea şi combaterea transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos. Au fost verificate 226 de autovehicule care transportau lemn pe raza judeţului. De asemenea au fost efectuate  controale în fondul forestier şi în spaţii de  depozitare şi comercializare a materialului lemnos.

În  urma acestor activităţi poliţiştii au întocmit trei dosare penale sub aspectul comiterii de infracţiuni silvice şi au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 87 000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a peste 300 mc lemn transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire şi provenienţă.

Poliţiştii din Vima Mică au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta material lemnos, de esenţă gorun. La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat în vârstă de 47 de ani domiciliat în localitatea Finteuşu Mare. În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au stabilit că materialul lemnos transportat nu provenea din locul menţionat în documentele de însoţire. Întreaga cantitate de lemn a

fost confiscată iar şoferul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

La Seini, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un sătmărean de 36 de ani, care transporta material lemnos. Verificările efectuate au relevat că bărbatul de la volan a mai efectuat un transport de material lemnos folosind aceleaşi documente de însoţire. Şi în acest caz lemnul a fost confiscat iar sătmăreanul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale în vigoare.

 

Lăsaţi un răspuns