Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 20 iunie 2024

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea

În perioada 1-4 septembrie 2016, la București, va avea loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment cu participare națională și internațională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Arhiepiscopia Bucureștilor, în colaborare cu Patriarhia Română.

tineri ortodocsiÎn contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, această întâlnire reprezintă o încununare a evenimentelor dedicate tinerilor și organizate în anul 2016 pe cuprinsul Patriarhiei Române.

La acest eveniment vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum și reprezentanți ai unor Biserici Ortodoxe surori.

Din programul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea menționăm:

— joi, 1 septembrie 2016, la ora 18.00, pe esplanada Catedralei Patriarhale, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, când tinerii participanți vor fi întâmpinați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În cadrul festivității de deschidere va fi oficiată slujba de Te Deum, urmată de prezentarea invitaților și de câteva momente artistice;

— în prima parte a zilelor de vineri, 2 septembrie, și sâmbătă, 3 septembrie 2016, tinerii vor participa la două ateliere de lucru a căror tematică este Importanța și activitatea tinerilor în Biserică. Aceste ateliere se vor desfășura în mai multe unități de învățământ din Capitală;

— în a doua parte a celor două zile, tinerii vor vizita obiective culturale din Capitală;

— în seara zilei de vineri, după un moment de rugăciune la Catedrala patriarhală, va avea loc un concert de muzică ușoară în Parcul Titan (IOR), începând cu ora 20.00;

— sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală, va avea loc o conferință cu tema Iisus Hristos — Bucuria Vieții, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului — Calea Victoriei — Splaiul Independenței — Catedrala patriarhală;

— duminică, 4 septembrie 2016, începând cu ora 09.00, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în fața Catedralei Mântuirii Neamului. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Patriarh Daniel va adresa un mesaj celor prezenți.

În încheiere,  ștafeta evenimentului va fi predată Arhiepiscopiei Iașilor, viitoarea organizatoare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului București, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 și 6, Universitatea Politehnica din București, Universitatea București, Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și Centrul de Presă ‘Basilica’ al Patriarhiei Române.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Lăsaţi un răspuns