Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

P.S. Iustin Sigheteanul a sfinţit capela de cimitir a Parohiei Chechiș

Sâmbătă, 20 august 2016, cu începere de la ora 11,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat slujba de sfinţire a capelei de cimitir din Parohia Chechiş, Protopopiatul Baia Mare, preot paroh Vasile Marc.

chechisDin sobor au făcut parte pr. dr. Cristian Ştefan, consilier eparhial, pr. Ioan Zorel Buia, secretarul Protopopiatului Baia Mare, preoţi din parohiile din comună, din comunele vecine şi chiar din afara judeţului. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei şi de Grupul ASCOR din Baia Mare.

Capela este situată în cimitirul „Pe Valea Stelelor”, unul din cele patru cimitire ale parohiei, şi are cameră de frig, iar dimensiunile propriu-zise ale capelei sunt 5,3×7 metri, prevăzută cu un pridvor şi o terasă din lemn în stil tradiţional românesc.  Are hramul „Învierea lui Lazăr”, iar ca picturi  scena „Coborârii la iad”, de o parte şi de alta fiind pictaţi Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil. Construirea a fost posibilă datorită ajutorului primit de UAC Dumbrăviţa, prin directorul financiar Daniel Vărzaru, şi contribuţia credincioşilor din parohie.

Pentru activitatea pastoral-misionară, social-filantropică şi contribuţia adusă la construirea capelei de cimitir, preotul Vasile Marc a fost distins cu titlul de iconom stravrofor, primind Gramata Episcopală, iar primarul Felician Ciceu, Vasile Vărzaru, membrii Consiliului Parohial şi binefăcătorii au primit Diplome de Vrednicie. Gramata Episcopală a fost înmânată preotului Ştefan Clipei, fost paroh în Chechiş, pentru înaltă apreciere şi preţuire în activitatea pastoral-misionară şi cei 45 de ani de slujire preoţească.

În cadrul vizitei pastorale, P.S. Iustin Sigheteanul a vizitat biserica şi a discutat despre posibilitatea extinderii ei, precum şi noua casă parohială, aflată în stadiu de finisaje interioare şi exterioare. Capela şi casa parohială au fost construite în acest an.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns