Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Senatorul Bota cere urgentarea reorganizării CNADNR

Conform unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) se va reorganiza și își va schimba denumirea în Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, urmând totodată să fie înființată și o nouă societate pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier – Compania Națională de Investiții Rutiere.

sorin-bota-senator-psd-400x348Între timp, conducerea CNADNR anunță necesitatea unei intervenții „de tip chirurgical”, solicitând Poliţiei Rutiere aprobare pentru închiderea circulaţiei pe Centura Bucureşti Nord la Chiajna, unde constructorul care modernizează tronsonul dintre Autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti şi Chitila va construi un pasaj suprateran peste un apeduct.

„Consider că închiderea circulației pe Centura Capitalei va crea un mare haos. Proiectul face parte din lista de proiecte suculente promovate de băieți deștepți din CNADNR, dar mici și neimportante, prin care se sifonează bani către interesele private. Cer ministrului să urgenteze reorganizarea CNADNR , să oprească începerea unor noi proiecte și chiar să sisteze lucrările acolo unde nu sunt necesare și să aloce banii către marile proiecte de infrastructură de autostrăzi și centuri de ocolire începute și subfinanțate”, a declarat senatorul PSD de Maramures, Sorin Bota.

 

Lăsaţi un răspuns