Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 aprilie 2024

15 dosare penale şi 169 de amenzi pentru ilegalităţi silvice

Peste 100 de controale au fost efectuate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor silvice.

lemnePoliţiştii maramureşeni au continuat şi intensificat activităţile preventive şi de cercetare în vederea protejării fondului forestier. În urma celor peste 100 de controale efectuate săptămâna trecută pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, au fost aplicate 169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 118 000 de lei, şi a fost dispusă confiscarea a aproximativ 650 mc lemn.

În perioada 29.08 – 04.09a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al  Judeţului Maramureş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice Maramureş, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră, au efectuat peste 100 controale pentru identificarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor privind transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Au fost verificate 189 de autovehicule care transportau material lemnos pe raza judeţului şi au fost efectuate controale atât în fondul forestier cât şi în alte spaţii de  depozitare şi comercializare a materialului lemnos.

În  urma acestor activităţi, poliţiştii au întocmit 15 dosare penale şi au aplicat 169 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ    118 000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a aproximativ 650 mc lemn transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire şi provenienţă.

Lăsaţi un răspuns