Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

32 de maramureseni – „salvatori din pasiune „

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş derulează proiectul „Salvator din pasiune”. 32 de maramureşeni au urmat cursuri de pregătire pentru prevenţie şi intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă. 

curs de prim ajutorLa sediul ISU Maramureș, miercuri, s-a desfășurat examenul de absolvire a cursului introductiv de prim ajutor medical destinat voluntarilor.

Cei 32 de candidati au susținut două probe, una teoretică și una practică, pe parcursul cărora au demonstrat examinatorilor- personalul S.M.U.R.D.- că și-au însușit noțiunile și deprinderile necesare pentru a participa la intervenții în situații de urgență.

Înainte de a intra în acțiune alături de salvatorii profesioniști, voluntarii- cu vârste cuprinse între 17 și 51 de ani- vor mai parcurge un program de pregătire în cadrul subunităților I.S.U. Maramureș pentru care au optat. Abia apoi, după ce vor fi evaluați din nou, de către o comisie alcătuită din profesioniști, voluntarii vor primi undă verde pentru a participa la intervenții.

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate, printre care și I.S.U. Maramureș, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Lăsaţi un răspuns