Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Copii premiaţi pentru cunoştinţe de circulaţie şi îndemânare cu bicicleta

În Baia Mare a avut loc, zilele trecute, concursul interjudeţean pe teme de educaţie rutieră Cupa Castanelor – CARROM. Opt echipaje de câte doi copii din judeţe diferite s-au întrecut pentru a-şi demonstra priceperea în materie de reguli de circulaţie şi îndemânare cu bicicleta în poligon sau depanare.

cupa-castanelor-carromCele opt echipaje a câte doi copii au avut de susţinut trei probe jurizate de poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş. Prima probă a fost cea teoretică. Copiii au avut de rezolvat câte un chestionar cu 20 de întrebări pe teme de circulaţie.

În cadrul celei de-a doua probe, de depanare a bicicletei, copiilor li s-a dat să desfacă roata şi să o pună înapoi. Proba a treia, cea mai aşteptată de către participanţi, a fost cea a poligonului cu obstacole, unde copiii de clasele IV – VIII şi-au demonstrat îndemânarea la manevrarea bicicletei.

Pe podium s-au situat echipajele din Maramureş, Caraş Severin şi Dâmboviţa, care au câştigat câte o bicicletă pentru a se pregăti pentru concursurile următoare. De asemenea, copiii au primit diplome şi cupe oferite cu sprijinul Societăţii Române de Caritate – CARROM.

Lăsaţi un răspuns