Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Cultură de canabis la Unguraş

La data de 21.09.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Gherlan Radu Romeo pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

canabis-1-400x282Într-un comunicat al DIICOT se arată că în cauză există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, împreună cu suspectul M. P., inculpatul  Gherlan Radu Romeo a cultivat în localitatea Unguraş, situată pe raza judeţului Cluj, cantitatea de 589 plante cannabis pe care a transportat-o  într-o altă comună  unde a depozitat-o în scopul comercializării.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare  au fost descoperite cantităţile de 47,8 kg. plante cannabis în stare verde, 4,6 kg. frunze cannabis, 34,7 grame muguri cannabis şi 835,5 grame frunze cannabis.

    Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Cluj.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcția Anchete – Biroul 3 Cluj.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lăsaţi un răspuns