Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 30 martie 2023

Poliţist reţinut

În data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 9.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmației un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

retinut-de-politie-400x224-400x224Autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, lucrător în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, aflat în timpul liber.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj și în locul destinat roții de rezervă, cinci colete care conțineau țigări. De asemenea, pe timpul efectuării verificărilor s-a constatat faptul că soferul emană halenă alcoolică, fapt pentru care la fața locului a fost solicitat un echipaj din cadrul poliției rutiere, care a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,60 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Șoferul, împreună cu mașina, a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu  țigări de provenienta duty-free, în valoare de 22.500 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului.

Persoana în cauza şi-a dat demisia din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibație alcoolică peste limita legală.

De asemenea, cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmatiei, pe numele bărbatului  fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de mâine urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lăsaţi un răspuns