Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Recompensă pentru Gabriel Zetea

În intervalul 14-21 august 2016 s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Festivalului ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, eveniment organizat, pentru al șaptelea an consecutiv, de irlandezul care s-a îndrăgostit de Maramureș, Peter Hurley.

diploma Peter HurleyAcțiunea interculturală de tradiții românești a fost creată, încă de la început, cu scopul de a promova autenticul. Peter Harley, un promotor al culturii tradiționale românești a gândit, pentru luna august a anului 2016, un nou proiect care s-a dovedit a fi o adevărată reușită. La începutul anului 2016,  irlandezul a avut mai multe discuții cu Gabriel Zetea, în prezent președinte al Consiliului Județean (CJ) Maramureș, care a propus plenului aprobarea unui parteneriat extrem de complex și prin care se urmărește păstrarea tradițiilor inegalabile ale Maramureșului.

„Am avut câteva întâlniri de lucru extrem de interesante cu Peter Hurley, în perioada premergătoare festivalului, și am rămas impresionat de energia de care debordează atunci când vorbește despre Maramureș. Proiectul pe care l-am propus spre finanțare Consiliului Județean, pentru luna august a anului 2016, a fost unul născut din dragostea pentru Maramureș și din dorința de a păstra cât mai mult tradițiile inegalabile ale județului. La această ediție, a șaptea, satele maramureșene au înțeles importanța mesajului transmis de Peter Hurley și au decis să se implice, la final rezultând un eveniment autentic și extrem de reușit”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Festivalul Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediția 2016, a deschis o cale de comunicare între România rurală și România urbană, transmițând un mesaj național de solidaritate. Toate cele 63 de sate din Țara Maramureșului au fost de acord să participe, fiecare cu câte un eveniment, iar vizitatorii au avut ocazia de a întâlni valorile autentice ale satului tradițional, a arătat Peter Hurley.

În cursul zilei de vineri, 2 septembrie 2016, Peter Hurley a făcut o vizită președintelului Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru a-i oferi o diplomă în semn de apreciere pentru ajutorul acordat în tot acest timp, precum și pentru susținerea arătată în plenul CJ Maramureș, la discuțiile vizând acest proiect.

”Consiliul Județean Maramureș are obligația de a participa, atât instituțional, cât și financiar, pentru a ajuta la organizarea evenimentelor culturare, cu ajutorul cărora Maramureșul rămâne punctul de referință al păstrării tradiției în România. Îi mulțumesc lui Peter Hurley pentru dragostea pe care o arată Maramureșului și îl felicit pentru una dintre cele mai frumoase manifestări din ultimii ani: Satele unite ale Maramureșului. I-am promis lui Peter Hurley și sunt convins că voi avea, încă o dată, sprijinul colegilor consilieri județeni, ca și anul viitor să reușim să susținem financiar activitatea sa în Maramureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns