Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Colaborare între Maramureş şi Coreea de Sud

Asociația Culturală și de Business Open Bridge Consortium din Cluj Napoca, prin reprezentantul acesteia, Park Lae Weon, precum și Directorul Centrului de business coreean din Frankfurt, Hyunsu Ku s-au întâlnit cu autoritățile județene și locale pentru a analiza oportunitățile de colaborare pe plan economic în regiunea de Nord-Vest.

coreeni-in-mmÎntâlnirea a avut loc la Palatul Administrativ din Baia Mare, fiind prezenți prefectul Județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Marinel Rob, și directori ai compartimentelor de specialitate din cadrul celor două instituții.

Fiind vorba de prima vizită în județul Maramureș pentru domnul Hyunsu Ku, discuțiile au fost principiale, având loc o prezentare de ansamblu a județului, a situației prezente și direcțiile de dezvoltare economică și turistică.

Prefectul Județului Maramureș și-a arătat disponibilitatea pentru colaborări în diverse domenii în interesul ambelor părți, arătând deschiderea și buna cooperare la nivel internațional cum ar fi cu Ucraina.

Pe de alta parte, delegația Coreeană a menționat că în programul anului 2017 vor fi cuprinse noi întâlniri la nivelul județului Maramureș, fiind vizate în special întâlnirile directe între oameni de afaceri sudcoreeni și investitori locali. De asemenea a fost menționată intenția unor astfel de întâlniri cu mediul de afaceri maramureșean, atât în Frankfurt cât și în Coreea de Sud.

SBC(Small & Medium Business Corporation) este asociația întreprinderilor mici și mijlocii din Coreea de Sud și oferă o gamă diversificată de servicii, precum politicile financiare, consultanța de business, suport tehnic de specialitate, marketing, cooperare internațională și pregătirea resurselor umane, pentru a-și atinge potențialul global de competitivitate.

Open Bridge Consortium este persoană juridică română, fără scop lucrativ, apolitică, nonguvernamentală şi nonprofit formată dintr-o reţea de persoane fizice şi juridice, alte organizaţii guvernamentale sau non-guvernamentale şi are drept scop sprijinirea dezvoltării activităţilor economice, culturale, turistice, de mediu şi sănătate între România şi Coreea de Sud, şi în principal dintre Regiunea de Nord-Vest şi Suwon.

Open Bridge Consortium îşi propune să faciliteze companiilor din aceasta zona accesul la tehnologia şi materiile prime pe care le are de oferit economia coreana. Acest proiect este important prin faptul că permite crearea unei platforme prin care un număr mult mai mare de companii romanesti să aibă acces la informaţii, date, legături şi contacte cu potenţiali parteneri de afaceri din Coreea de Sud.

Instituţia Prefectului

Lăsaţi un răspuns