Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Liviu Marian Pop: Este o minciună legea salarizării cu care vine Guvernul Cioloș

Există o singură garanţie legată de actualul Guvern Cioloș şi de PNL: dacă vor continua să guverneze, niciun salariu şi nicio pensie nu vor creşte. Dacă doreau să crească salariile, atunci Guvernul Zero şi PNL nu ar fi blocat legea salarizării personalului din Educaţie şi Sănătate cu 15%, este de părere senatorul PSD de Maramureș, Liviu Marian Pop, candidat PSD pentru o nouă funcție în Parlamentul României la alegerile din 11 decembrie 2016.

liviu-marian-pop1”Guvernul Cioloş vine cu o lege a salarizării la repezeală pe care vor să o voteze cu 3 zile înainte de alegeri. Cum rămâne cu principiul răspunderii fiscale  în cazul guvernului care propune un proiect de lege al salarizării în ultima săptămână de campanie? Problema mare este că în această lege pot fi ascunse nenumărate capcane pentru bugetari şi inechităţi. PSD a discutat legea salarizării cu sindicatele. Guvernul Zero a blocat orice discuţie cu sindicatele. De aceea, spunem că legea guvernului tehnocrat este o minciună care va introduce mai multe inechităţi, în loc să rezolve probleme. PSD a crescut salariile bugetarilor între 2012 şi 2015 cu peste 60%. Aşa cum am reuşit să creştem salarii şi am adus România pe creştere economică, aşa vom reuşi şi în 2017-2020 creşteri de 56%. Creşterile PSD sunt bazate pe un model economic solid prezentat în program, din următoarele surse: Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, Programul de investiţii publice, Fonduri europene, Creşterea economică şi creşterea consumului. Lucrurile sunt  clare: pe de o parte avem un program economic solid care arată cum PSD va creşte salariile VS. de cealaltă parte Zero Program şi Zero rezultate ale guvernului tehnocrat”, a arătat senatorul PSD de Maramureș, Liviu Marian Pop.

În opinia candidatului PSD pentru Senatul României la alegerile din 11 decembrie 2016, Guvernul Zero a fost prea preocupat de campania electorală pentru a discuta cu funcţionarii publici, cu personalul din sănătate sau cu poliţiştii care au protestat în urmă cu două zile. ” Ministrul Sănătăţii a trecut pe lângă oamenii care protestau în faţa ministerului şi nu s-a oprit un minut să vorbească cu ei. O atitudine similară, plină de aroganță, a avut și ministrul Muncii, care i-a numit „pomanagii” pe românii care au cerut creşteri de salarii şi i-a dat în judecată pe sindicaliştii de la Sanitas. Vrem să îi asigurăm pe toţi românii că vom pune în aplicare legea salarizării unitare, pe care PSD a discutat-o cu sindicatele, astfel încât să repunem sistemul de salarizare pe baze echitabile, iar românii să simtă în buzunare creşterea economică”, a conchis senatorul Liviu Marian Pop.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns