Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Liviu Tăut – în conflict de interese. A fost sesizat Parchetul

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către TĂUT IOAN-LIVIU, fost rector (împuternicit) al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

                      

liviu-taut-01În exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat și aprobat mai multe documente aferente proiectului „Promovarea cercetării științifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciară” (beneficiar Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București), în cadrul căruia a făcut parte din echipa de implementare în calitate de expert pe termen lung, obținând astfel un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 25.257 Lei.

 

ANI arată că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către TĂUT IOAN-LIVIU a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României,  potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

Liviu Tăut a avut gradul de chestor şi a fost şef al IPJ Maramureş, dar a deţinut şi funcţii în conducerea IPJ Satu Mare.

În vara lui 2015 Liviu Tăut a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită în formă continuată.

Lăsaţi un răspuns