Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Un drum neamenajat dintre Petrova şi Strâmtura folosit pentru contrabandă

Cetăţeni români cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă după ce în 10 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun.

contrabanda-tigariÎn jurul orei 19.30, politistii au identificat pe un drum neamenajat care face legătura între localităţile Petrova şi Strâmtura un autoturism marca Ford, înmatriculat în România, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosit la transportul ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Dumitru B. de 34 ani, domiciliat in Maramureş.

Pe timpul controlului, lucrătorii noștri au observat în autoturism mai multe colete ambalate în folie de culoare neagră care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În apropierea autoturismului au fost identificate alte două persoane, cetăţenii români, Florina M., de 18 ani şi Ioan B., de 24 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş, care aveau rolul de a supraveghea zona pe timpul desfăşurării activităţii infracţionale.

La cercetări, a mai fost identificat ca fiind implicat în activitatea infracţională, un autoturism marca Volkswagen condus de cetățeanul român Ionuţ O., de 32 de ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramureş, care avea rolul de antemergător pentru transportul de tigari.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor patru cetăţeni români împreună cu autoturismele la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite în autoturismul marca Ford s-a constatat că acestea conţin 4.000 pachete ţigări, mărcile Marble şi Marvel, în valoare de 36.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 4.500 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* De asemenea, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, în ultimele 24 de ore, polițiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Valea Vişeului şi Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 5.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi documentarea întregii activități infracționale.

 

Lăsaţi un răspuns