Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 13 iunie 2024

VisitMaramureş – aplicaţie lansată la Târgul de Turism al României

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României se desfăşoară zilele acestea în pavilioanele Romexpo din Bucureşti. Târgul reuneşte cele mai mari companii din domeniu care îşi prezintă ofertele pentru pasionaţii de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business.

dans-popularLa deschiderea oficială au participat Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Anca Pavel Nedea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, dar şi alte oficialităţi centrale.

Judeţul Maramureş a fost reprezentat cu onoare de către conducerea executivă a Consiliului Judeţean, preşedintele Gabriel Zetea, alături de cei doi vicepreşedinţi, Ioan Doru Dăncuş şi Lucian Ioan Titus Morar, dar şi reprezentanţi ai unor unităţi administrativ teritoriale din Maramureş şi meşteri populari. Ca la fiecare ediţie, standul Consiliului Judeţean Maramureş a fost un punct de atracţie maximă pentru iubitorii de vacanţe autohtone, tradiţii, ospitalitate şi bucate alese. Primul şi cel mai vizitat stand la Târgul de Turism al României a fost cel al Judeţului Maramureş. Delegaţia Guvernului României condusă de vicepremierul Româiei, Constantin Borc şi preşedintele ANT, Anca Pavel Nedea au adresat felicitări şi cuvinte de apreciere la adresa maramureşenilor pentru modul în care îşi păstrează portul, obiceiurile şi tradiţiile. Felicitări au fost adresate și echipei care a amenajat spaţiul alocat îmbinând în mod armonios modernismul cu tradiţionalismul și pentru modul în care sunt promovate aceste elemente care definesc Maramureşul. Meşterii populari prezenţi la standul Consiliului Judeţean Maramureş au oferit demonstraţii de mărgelit, tors, împletit, dar şi olărit vizitatorilor. Foarte apreciate au fost atât ţesăturile şi obiectele de artizanat, cât şi preparatele culinare oferite spre degustare celor care au vizitat standul Maramureşului. Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a animat şi încântat publicul prin prestaţia deosebită pe care a avut-o în cadrul momentelor artistice.

Totodată, în cadrul acestei ediţii de toamnă a Târgului de Turism al României, a fost lansată aplicaţia de date mobile Visit Maramureş, care este în stadiu incipient şi, în cel mai scurt timp, va oferi informaţii utile turiştilor care doresc să viziteze Judeţul Maramureş. Aplicaţia poate fi descărcată de pe GooglePlay şi oferă informaţii cu privire la obiectivele turistice din Maramureş, posibilităţi de cazare, evenimente, restaurante şi baruri, dar şi cultură şi timp liber. Totodată, proiectele turistice precum „Circuitul Bisericilor de lemn din Maramureş”, „Defileul Lăpuşului” şi „Mara – Cosău, moşternire maramureşeană” vor avea o continuitate, beneficiind de promovare şi utilitate în cadrul acestei aplicaţii.

„Maramureşul este un loc plin de tradiţie, în primul rând, un loc încărcat cu multă spiritualitate, dar asta nu ne împiedică să facem un pas important în era digitală, pentru a primi şi altfel turiştii. Suntem pregătiţi ca, la acest Crăciun, să primim toţi românii care vor să ne treacă pragul şi mai ales străinii, pentru că aşa suntem noi, maramureşenii, oameni bine crescuţi şi binevoitori care abia aşteaptă oaspeţi. De aceea vă aşteptăm şi vă invităm, totodată, să folosiţi aplicaţia VisitMaramureş pentru că va fi de un real folos atât pentru cei care vin pentru prima dată, cât şi pentru cei care vor să revină an de an în Maramureş”, a precizat Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Anca Pavel Nedea, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism şi-a exprimat dorinţa de a reveni în Maramureş şi de a participa la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean, „Crăciun în Maramureş”, care anul acesta se află la cea de-a VIII-a ediţie.

         Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns