Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 21 iunie 2024

Ziua Naţională sărbătorită în Spania de o delegaţie a Consiliului Judeţean

În urma invitației transmisă de Ambasada României în Spania, județul Maramureș a primit invitația de a marca, la Madrid, 135 de ani de relații diplomatice între România și Spania și, totodată, de a sărbători Ziua Națională a României alături de românii stabiliți sau aflați la muncă în statul spaniol. Astfel, șase reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, împreună cu președintele Gabriel Zetea și vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, dar și câteva perechi de dansatori ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” au pornit spre Madrid, în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, urmând să revină în țară în 3 decembrie.

gabi-zetea4”Este o solicitare adresată Consiliului Judeţean Maramureş de către Ambasada Spaniei, de a participa şi de a sărbători Ziua Naţională a României în cea mai importantă piaţă din Madrid, Plaza Mayor. Momentul reprezintă şi o sărbătoare locală, deoarece acum va avea loc deschiderea iluminatului de Crăciun, iar Primăria Madridului a decis să marcheze acest eveniment frumos alături de Ambasada României şi de Consiliul Judeţean Maramureş. Manifestările care se vor desfăşura în Madrid, în aceste zile, au ca scop principal promovarea tradiţiilor culturale ale judeţului Maramureş. Sunt încântat că voi celebra Ziua Națională alături de românii stabiliți în Madrid, dar mai ales alături de maramureșenii plecați în alte părți ale lumii pentru a căuta o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor. Gândul meu se îndreaptă, însă, spre toți maramureșenii aflați acasă, în Maramureș, cărora doresc să le transmit în avans La Mulți Ani! de Ziua Națională a României. Maramureșenii sunt oameni mândri, oameni care au ținut piept de-a lungul timpului imperiilor care au încercat să le schimbe credința și religia, fără a reuși. De Ziua Națională a României, mândria de a fi roman, de a fi maramureșean este cel mai autentic sentiment”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș, Gabriel Zetea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Doru Dăncuş, este cel care a discutat cu reprezentanţii Ambasadei României în Spania despre programul care va avea loc în 1 și 2 decembrie, în Madrid. „Manifestările încep joi, 1 decembrie, cu o conferinţă de presă, la care participă ambasadorul României, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi Primăria Madridului. Tot în 1 decembrie, de la 18.00, va începe sărbătoarea în Plaza Mayor din Madrid, unde pe scenă, pentru câteva ore, toți cei prezenți vor putea să admire patru module de reprezentaţii folclorice ale Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania. Avem bucuria de a fi alături de maramureșenii care trăiesc și trăiesc în zona Madridului, de a sărbători Ziua Națională a României împreună cu maramureșenii care nu pot fi acasă într-un moment atât de important. Transmit tuturor maramureșenilor, oriunde s-ar afla în lumea largă, gândurile mele bune și cele mai sincere urări de bine cu ocazia Zilei Naționale, dată semnificativă pentru toți cei în a căror vene curge sânge de român”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele CJ Maramureș.

Conducerea executivă a Consiliului Județean a arătat că prezența delegaților Județului Maramureș în Madrid este un bun prilej de a promova și a consolida relațiile culturale și economice între România și Spania, precum și între cele două comunități.

         Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns