Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

120 de proiecte din Maramureş – selectate prin noul PNDR

O nouă întâlnire a Colegiului Prefectural a avut loc miercuri, 14 decembrie, la Palatul Administrativ.

sorin-pop-gavris-ardeleanȘedința a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean și a avut pe ordinea de zi următoarele teme:

-Starea monumentelor de for public din județul Maramureș. Importanța, conservarea și punerea lor în valoare. A prezentat: Ioan Marchiș, director executiv, Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș;

-Stadiul depunerii de proiecte de finanțare în noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 la nivelul județului Maramureș. A prezentat: Sorin Marius Pop, director, Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Maramureș;

-Programul Colegiului Prefectural Maramureș pe trimestrul I 2017. A prezentat: Gavriș Ardelean, subprefectul județului Maramureș.

Sorin Marius Pop a afirmat că, în Maramureș, stadiul absorbției fondurilor F.E.A.D.R. prin P.N.D.R. este de 98,62%. La nivelul județului, în ceea ce privește noul PNDR 2020, dintre cele 415 proiecte depuse, au fost selectate 120. Au fost contractate până în acest moment 48 de proiecte, respectiv 40% din totalul cererilor de finanțare selectate ca eligibile.

 

Lăsaţi un răspuns