Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Dr. Mihaela Leşe: Spitalul Județean are unul dintre cele mai performante aparate folosite în sălile de operaţie

„Marți, 27 decembrie, a fost inaugurat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare, unul dintre cele mai performante aparate folosite în sălile de operaţie din întreaga lume: „disectorului cu ultrasunete”, denumit şi bisturiul cu ultrasunete”, a arătat chirurgul Mihaela Leșe, medicul coordonator al Blocului Operator din Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

mihaela-leseDotarea unităţii sanitare cu acest aparat este rezultatul unei sponsorizări. Este vorba de 10.000 de euro din impozitul pe profit, sumă direcţionată de către Consiliul de Administraţie al unei societăţi spre sala de operaţie ginecologie, pentru achiziţionarea „disectorului cu ultrasunete”. 

„Aparatul a fost utilizat într-o operaţie la o pacientă cu tumoră ovariană, de peste 20 cm diametru, care a fost extirpată în totalitate. Din echipa pe care am condus-o au făcut parte dr. Dorina Micle, dr. Bogdan Pintea, dr. Lavinia Mureşan, as. Mihaela Gheţie, as. Sanda Fulop şi inf. Alina Sas-Muţiu. Utilizarea acestui aparat a redus cu aproximativ o oră durata intervenţiei chirurgicale. Folosim pentru a doua oară această dotare tehnică, după ce, în luna septembrie a anului trecut am utilizat aparatul demonstrativ, într-o operaţie de chirurgie bariatrică, ocazie cu care am remarcat avantajele folosirii sale”, a declarat Mihaela Leșe.

 

Lăsaţi un răspuns