Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Fost senator în echipa de conducere a Primărei Baia Sprie

Colaborare PNL-UDMR în administraţia locală Baia Sprie. Din 3 decembrie, funcţia de primar a rămas vacantă după ce Vasile Dorin Paşca a demisionat din funcţie.

primaria-baia-sprieDemisia a fost pusă pe seama faptului că pe numele primarului ales, Vasile Dorin Paşca, există o decizie a instanţei care arată existenţa conflictului de interese de natură administrativă. Asta după ce, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că „în calitate de primar a semnat atât documentele prin care fratele său a fost angajat in cadrul Primariei orasului Baia Sprie (contractul individual de munca si actul aditional la contractul de munca), cat si dispozitia de incetare a contractului individual de munca al acestuia”.

Conform legii „persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese […] este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica  […]  pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”. Raportul ANI a fost atacat în instanţă, însă Paşca nu a avut câştig de cauză, astfel că, la finalul lunii noiembrie a decis să demisioneze din funcţie. Mandatul acestuia a încetat în 3 decembrie.

Atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimarul Barkoczi Tiberiu  (UDMR), iar cele ale viceprimarului de fostul senator Ioan Corodan (consilier local PNL). Cei doi s-au angajat să lucreze în echipă, astfel încât proiectele primarului Paşca să poată fi finalizate.

Lăsaţi un răspuns