Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Reuniune în Baia Mare a personalităților din medicina de urgenţă şi din ISU

Personalităţi din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din ţară şi personalităţi din medicina de urgenţă se vor întâlni, în Baia Mare, la un simpozion. Este vorba de cea de a doua ediţie a simpozionului cu tema “Medicina de urgenţă azi” care va fi organizat la sfârşitul lunii ianuarie în Baia Mare.

upu spital judetean baia mareLa acest eveniment vor fi prezenţi peste 30 de experți în medicină și situații de urgență care vor susține comunicări științifice. Simpozionul va fi organizat în Baia Mare, în perioada 26-28 ianuarie.

Simpozionul este organizat de către Asociația Prietenii Spitalului “Dr. Constantin Opriș”, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

Evenimentul va debuta, în 26 ianuarie, cu un exercițiu de salvare la baza pârtiei de schi din stațiunea Șuior. Comunicările științifice vor fi susținute de personalități din medicina de urgență și a situațiilor de urgență care vor expune teme de mare actualitate din acest domeniu.

„Cu această ediție, simpozionul “Medicina de urgenţă azi” devine o tradiție pentru județul Maramureș. Acest eveniment reunește, în Baia Mare, reprezentanţi din lumea medicală şi din structurile reprezentative ale situaţiilor de urgenţă din întreaga țară. Prima ediție a avut loc în anul 2015, când am marcat cinci ani de la înființarea SMURD-ului”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns