Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Servicii medicale gratuite pentru 1700 de maramureseni

Aproximativ 1700 de persoane din patru localități rurale maramureșene au beneficiat, în perioada 23–27 ianuarie 2017, de serviciile medicilor voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale.

preoti si medici mmservicii medicaleAcțiunile lor fac parte din cele două proiecte ale Patriarhiei Române, intitulate Sănătate pentru sate și Prevenție și educație pentru sănătate.

În campania din Maramureș, în localitățile Săcel, Ieud, Dragomirești și Săliștea de Sus, au beneficiat de serviciile medicilor voluntari 860 de adulti si aproximativ 900 copii au fost implicați în activitățile educative desfășurate în aceste zone.

În data de 27 ianuarie 2017 acțiunile de voluntariat s-au desfășurat în localitatea Săliștea de Sus din Maramureș. În această ultimă zi de activitate în județul Maramureș a fost prezent și organizatorul celor două campanii, Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, arata basilica.ro.

Peste 200 de persoane din Săliștea de Sus au primit asistență medicală din partea medicilor specialiști în recuperare medicală, ecografie, medicină de familie, reumatologie, diabet și boli de nutriție, stomatologie, psihiatrie, ORL, urologie, pediatrie și medicină internă. În aceeași zi, 200 de copii, școlari și preșcolari, au participat la sesiunea de Prevenție și educație pentru sănătate care a avut loc în sala de sport din localitate. Copiii au primit sfaturi și consiliere cu privire la sănătatea lor din partea a patru medici cu specializările stomatologie, diabet și nutriție, recuperare medicală, psihiatrie pediatrică și igienă generală.

Părintele Gavris Vancea, parohul din Săliștea de Sus, și-a exprimat considerația față de  activitățile voluntarilor și a transmis mulțumiri organizatorilor.

Lăsaţi un răspuns