Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 31 ianuarie 2023

Proteste organizate la Sighet in perioada 2-10 februarie. Manifestatii spontane in Baia Mare

În perioada 2-10 februarie, zilnic între orele 19:00-22:00, în municipiul Sighetu Marmaţiei, Grupul de Iniţiativă Civică, va organiza manifestări publice de protest în faţa Primăriei Sighetu Marmaţiei şi marş pe traseul str. Corneliu Coposu – str. Bogdan Vodă – zona BIG – str. Traian – Piaţa Libertăţii – sediul P.S.D. – Hotel Coroana – str. Bogdan Vodă – Str. Corneliu Coposu, având ca scop exprimarea unor nemulţumiri referitoare la emiterea de către Guvern a unor acte normative de modificare a Codului Penal. Organizatorii preconizează participarea unui număr de 200 de persoane, zilnic.

protestConform Jandarmeriei Maramures, si în municipiul Baia Mare, în perioada 03 – 04.02.2017, vor continua manifestaţiile de protest desfăşurate în mod spontan.

Efectivele specializate ale Jandarmeriei Maramureş vor asigura măsurile specifice necesare desfăşurării manifestaţiilor în condiţii paşnice, protecţia manifestanţilor, dreptul la libertatea de întrunire şi la libera exprimare.

„Recomandăm participanţilor la manifestările spontane să respecte indicaţiile, recomandările  forţelor de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură să împiedice buna desfăşurare a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni, să nu consume băuturi alcoolice.

Totodată reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale  este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

De asemenea adresăm rugămintea către conducătorii auto şi pietonii în vederea evitării pe cât posibil a deplasării în spaţiile şi pe traseele pe care se vor desfăşura aceste manifestări, în vederea asigurării unei fluidizări normale a circulaţiei, fiind posibile îngreunări sau chiar blocarea circulaţiei rutiere pe anumite artere din municipiu.

Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranţa participanţilor va fi prioritatea forţelor de ordine. În situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor acte de violenţă, să nu adere şi să nu sprijine asemenea acţiuni, participanţii la manifestări sunt rugaţi să aducă la cunoştinţa jandarmilor despre asemenea situaţii şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

 

foto: facebook

 

Lăsaţi un răspuns