Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Cherecheș a dat un interviu și o masă unor jurnaliști olandezi. Aceștia l-au prezentat ca etalon de corupție

Luna trecută, reporterul Jenne Jan Hotland și fotograful  Jap Arriens, de la publicația olandeză  „de Volkskrant”,  au venit în documentare în Baia Mare, după ce relataseră de la protestele anti-corupție din București.

Jenne jan hotlandBaia Mare i-a atras prin prisma senzaționalului presupus de faptul că un primar corupt a fost reales cu 70%. Susțineau că nu pot înțelege această situație, în condițiile în care în Olanda până și taximetriștii dau și ultimul cent la rest. De fapt, ei doreau să accentueze faptul că în România există corupție, deci are nevoie de șefa DNA, Codruța Kovesi, pe care au și laudat-o. Dar, de dragul senzaționalului, au trecut peste faptul că situația din Baia Mare  e un contraargument al ideii că românii au ieșit în stradă pentru a  sprijini lupta anticorupție, din moment ce băimărenii au reales un primar trimis în judecată tocmai pentru fapte de corupție.

Primarul ales Cătălin Cherecheș a dat olandezilor un interviu, urmat de o masă la restaurantul lui preferat, „Lumiere”. Asta nu i-a împiedicat pe jurnaliști să-l prezinte pe primarul ales ca pe un politician corupt și trimis în judecată.

captura ziar olandaJenne Jan Hotland și Jap Arriens au „vizitat”  și zidul ridicat în zona combinatului Cuprom. Au rămas surprinși să constate că zidul e unul normal, ce ajunge cel mult la nivelul pieptului unui om scund.  Fiind unul firesc, nici nu au mai publicat fotografia zidului, ci doar a mai spectaculoasei mizerii din spatele acestuia.

Deși primarul i-a dus să vadă Piața Cetății, acum reamenajată la standarde occidentale, ziarul olandez nu a publicat vreo imagine de acolo. Ar fi dat prea bine pentru România.

De altfel, din articolul publicat transpare faptul că  misia olandezilor a fost prezinte România ca pe o țară instabilă și extrem de coruptă. Adică una în care poți lesne vinde patru corvete de război, pentru suma de 1,6 miliarde euro.

Petre Al. COMĂNESCU

 

Lăsaţi un răspuns