Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Daruri pentru 30 de familii sărace

Postul Sfintelor Paști este perioada din an când sufletul creștinilor se apropie mai mult de Dumnezeu. Una dintre căile prin care poți fi bineplăcut lui Dumnezeu este cea a milosteniei, dăruind pentru cei care au nevoie de ajutor. Acest lucru îl știu toți creștinii și pentru mulți din ei a devenit un obicei.

alimente pt saraciCum este cazul și credincioșilor din parohiile localității Săcel din Protopopiatul Vișeu, care, sub îndrumarea preoților parohi, adună și dăruiesc hrană trupească pentru persoane neajutorate sau cu mulți copii.

Așa s-a întâmplat și marți, 28 martie, când preotul Ioan Zubașcu din Parohia Săcel Iza, împreună cu câțiva credincioși, au dus alimente pentru 30 de familii din Baia Mare. Acestea au fost selectate cu sprijinul asistenților sociali.

Fiecare familie a primit ouă, făină, orez, zahăr, cartofi, fasole etc., în valoare de circa două sute de lei. Familiile cu mulți copii au primit și haine pentru aceștia.

În Baia Mare preotul și credincioșii din Săcel au fost sprijiniți și îndrumați de consilierul eparhial al sectorului social-filantropic pr. dr. Bogdan Gavra și de părintele inspector Florin Vele din cadrul aceluiaşi sector.

 

Lăsaţi un răspuns