Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

115 participanți la Olimpiada națională de limba romani

Luni, 24 aprilie,  subprefectul judetului Maramures, Gavris Ardelean, a participat la deschiderea oficiala a Olimpiadei de Limba si Literatura Romani, care a avut loc la Institutia Prefectului- Judetul Maramures.

olimpiada lb romaniOlimpiada se desfasoara in perioada 24- 26 aprilie, la Scoala Gimnazeala “Vasile Alecsandri” Baia Mare si reuneste 115 participanti, elevi si cadre didactice din toata tara.

La deschiderea oficiala, au mai participat Ilie Dinca- secretar de stat in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Gheorghe Sarau- consilier pentru limba romani in cadrul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Gheorghe Andrasciuc- inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Agota Tepfenhardt- inspector scolar pe probleme romilor din cadrul ISJ Maramures si Cosmin Drulea- directorul cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Maramures.

         Deschiderea oficiala de astazi s-a incheiat cu un moment artistic de dansuri specifice culturii rome si un recital de poezie, sustinute de Ansamblul Asociatiei Young Roma Baia Mare.

Institutia Prefectului- Judetul Maramures

Lăsaţi un răspuns