Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Eveniment la Buciumi. Competiție după inaugurarea terenului de sport

Terenul de sport realizat la Buciumi, localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare, a fost inaugurat duminică, 23 aprilie. Evenimentul s-a desfășurat în prezența secretarului de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, și a directorului de cabinet în cadrul ministerului, Cosmin Mesaroș.

inaugurare teren de sport - buciumi 1Eveniment de zile mari duminică, 23 aprilie, la Buciumi. Motivul: inaugurarea terenului de sport multifuncţional pe gazon sintetic, investiție demarată la sfârșitul anului trecut. Este prima investiție de acest gen pe care a realizat-o administrația din Șomcuta Mare.

inaugurare buciumi 1

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de preoții: Ciprian Coza, Teodor Florian și Călin Lupșa.

Alături de primarul și viceprimarul administrației Șomcuta Mare, la eveniment au fost prezenți consilieri locali, reprezentanți ai societății care a efectuat investiția, sportivi etc.

inaugurare buciumi 2

Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, a felicitat administrația locală pentru realizarea acestei investiții. „Ne dorim să avem cât mai multe terenuri de sport, dacă se poate chiar în fiecare localitate pentru că sportul înseamnă sănătate, iar mișcarea este bună nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mintală”, a subliniat Butuza.

inaugurare buciumi 3Proiectul reprezintă un adevărat beneficiu pentru întreaga comunitate.
Terenul de sport multifuncţional, cu gazon sintetic, dotări şi nocturnă (făcându-l funcţional şi după lăsarea întunericului), va fi utilizat în primul rând de către elevii școlii din localitate pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, iar în în afara orarului şcolar, primăria a decis ca terenul să fie utilizat şi ceilalţi iubitori de sport sau pentru competiții sportive.

 

„Una dintre promisiunile mele pentru tineretul din Buciumi a fost realizarea unui teren multifuncţional, sintetic, pe care iubitorii de sport să îl poată folosi. Ştim bine că sportul revigorează sănătatea şi mintea omului, aşadar sunt încântat că am reuşit să văd acest obiectivul împlinit”, a declarat primarul Gheorghe Buda. De asemenea, Buda i-a cerut secretarului de stat Cosmin Butuza să sprijine administrația locală pentru a putea realiza astfel de investiții și în alte localități aparținătoare orașului Șomcuta Mare. „Voi spriji în Guvernul României, cu toate forțele  Maramureșul, dar mai ales comunitatea din care provin pentru realizarea obiectivelor”, a replicat Butuza.

 

Primii care au avut ocazia să testeze terenul de sport au fost echipele de fotbal formate din jucători din localitățile aparținătoare orașului Șomcuta Mare, care au organizat o competiție sportivă, marcând în acest fel inaugurarea terenului sportiv.

 

Lăsaţi un răspuns