Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Maramureșeni la Festivalul “Ziua Bunei Vecinătăți”

Prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput, a participat sambata, 22.04.2017, la Festivalul “Ziua bunei vecinatati”, care a avut loc desfasurat in localitatea Apsa de Jos din Ucraina, organizat in comun cu Administratia Regionala de Stat Transcarpatia, Institutia Prefectului- Judetul Maramures, Instiutia Prefectului- Judetul Satu Mare si Primaria Apsa de Jos. Judetul Satu Mare a fost reprezentat de prefectul judetului- Darius Filip, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare- Pataki Csaba, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare- Rus Ioan, precum si consilieri judeteni si reprezentanti ai institutiilor publice din judetul Satu Mare.

delegatie pod tisaIn cadrul momentelor artistice, Maramuresul a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric National Transilvania, alaturi de solistele Ileana Bumbar, Ileana Matus si Alexandra Sofron, si renumitul taragotist Dumitru Dobrican, iar judetul Satu Mare de Ansamblul “Doruri satmarene”. De asemenea, cele doua regiuni din Romania, au avut standuri de prezentare cu produse de artizanat traditionale.

Ca in fiecare an, in cadrul acestui festival, a fost semnat “Progamul de activitati comune” intre Administratia Regionala de Stat Transcarpatia, Institutia Prefectului- Judetul Maramures si Institutia Prefectului- Judetul Satu Mare pentru anul 2018. De asemenea, a fost incheiat si un Acord de infratire intre localitatea Vadu Izei- Maramures si localitatea Hija- Ucraina.

Scopul evenimentului îl reprezintă strângerea relațiilor de colaborare dintre administrațiile locale din Țara Maramureșului, Satu Mare și Transcarpatia.

maramureseni in ucrainaZiua Bunei Vecinătăți se află la cea de-a treia ediție, devenind un eveniment de tradiție pentru România și Ucraina. Anul trecut, manifestarea a avut loc la Muzeul Satului din Sighetu Marmației, cu participarea unor meșteri populari și artiști din Maramureșul Istoric și Transcarpatia, precum și a oficialităților din cele două regiuni. Ziua Bunei Vecinătăți este un prilej de promovare a tradițiilor din cele două județe românești și din Transcarpatia, fiind invitați să participe toți cei dornici să cunoască specificul zonei și ospitalitatea oamenilor.

La editia din acest, au mai participat consulul Romaniei la Slatina- Gabriel Nicola, senator Severica Covaciu, deputat Vad Emanuel Durus, consilierul local cu atributii de viceprimar al municipiului Baia Mare- Cristian Niculescu Tagarlas, consilierii judeteni- Felician Cernestean si Gheorghe Barlea, primul adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Judetean “Pintea Viteazul” Maramures- lt. col. Haiduc Mihai, seful Politiei municipiului Sighetu Marmatiei- comisar se de politia Botis Gheorghe, primarul municipiului Sighetu Marmatiei Horia Scubli, primarul localitatii Vadu Izei Vlasin Petru, primarul comunei Rona de Sus- Romaniuc Ioan.

Institutia Prefectului- Judetul Maramures

Lăsaţi un răspuns