Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Buget majorat pentru Consiliul Județean

Joi, 11 mai, 26 dintre cei 35 de consilieri județeni s-au întrunit în ședință extraordinară, pentru a vota două proiecte aflate pe ordinea de zi, un al treilea proiect fiind retras la debutul ședinței. Aleșii județeni au aprobat, în unanimitate, majorarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2017 cu suma de 74.585 mii lei, prin aprobarea bugetului creditelor interne.

sedinta 11.05Totodată, s-a modificat denumirea din ”Lista obiectivelor de investiții” pentru obiectivul ”Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, noua denumire fiind ”Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Maramureș”.

De asemenea, pentru obiectivul cu noua denumire în ”Lista obiectivelor de investiții” s-a introdus o nouă finanțare, respectiv ”credite interne”, în valoare de 74.585 mii lei.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor reprezintă o solicitare obligatorie care trebuie să fie realizată de către fiecare județ din România.

”Suntem în etapa de precontractare a fazării pe acest proiect extrem de important, iar o sumă de 33 de milioane de euro a fost alocată Maramureșului, fapt pentru care îi mulțumesc, încă o dată, directorului POIM, Cătălin Gheran, vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb. O parte din acești bani au fost deja folosiți din bugetul propriu al Consiliului Județean, sumă pe care urmează să o reîntregim. Totodată, o parte importantă din fondurile europene obținute va fi depusă la finanțator, în cel mai scurt timp. Am convingerea că vom reuși, în timp util, să oferim soluții de depozitare a deșeurilor pentru fiecare locuitor al Maramureșului”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Punctul doi pe ordinea de zi a făcut referire la constituirea Comisiei de selecție a ofertelor culturale pentru finanțare nerambursabilă din bugetul propriu al județului Maramureș pe anul 2017. Consilierii județeni au numit trei reprezentanți ai Consiliului județean Maramureș în Comisia de selecție a ofertelor culturale pentru pentru finanțare nerambursabilă, urmând ca această comisie să fie completată cu patru specialiști în domeniul cultural desemnați de ordonatorul principal de credite. Numele reprezentanților din comisie nu a fost făcut public deoarece, potrivit legii, aceștia vor fi anunțați numai la finalul sesiunii de deschidere a ofertelor și de atribuire a finanțării pentru proiectele depuse.

Proiectul de hotărâre privind achiziționarea serviciilor juridice de consultanță, asistență și de reprezentare a Autorității Contractante Județul Maramureș și a Consiliului Județean Maramureș, în litigiul având ca obiect revendicarea privind costuri suplimentare și daune cumulate, formulată de SC Kasdum GF S.R.L., în baza Contractului de proiectare și execuție lucrări nr. 4988/10.06.2015, aferent proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Maramureș” a fost retras de pe ordinea de zi, până la următoarea ședință, pentru a putea fi pregătit în detaliu.

Lăsaţi un răspuns