Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Defilare, în Piața Tricolorului, de Ziua Drapelului Național

Luni, 26 iunie, în Piața Tricolorului din Baia Mare, a avut loc ceremonia  publică  de înălţare  a drapelului României, dedicată sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional. Evenimentul a fost organizat de Institutia Prefectului- Judetul Maramures, Primaria Municipiului Baia Mare si Garnizoana Baia Mare.

ziua drapelului

La ceremonie au participat subprefectul, Gavriș Ardelean, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș- Doru Ioan Dancuș, primarul municipiului Baia Mare- Cătălin Cherecheș, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, preotul Emil Garboan, protopop de Baia Mare, preoți militari, comandanți și șefi ai unităților și instituțiilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Garnizoana Baia Mare.

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a fost citit de subprefectul județului Maramureș, Gavriș Ardelean.

Drapelul Național al Romțniei a fost purtat spre locul de arborare de către militarii din Garda de Onoare a Drapeului Național și a primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, iar apoi a fost înălțat pe catarg în acordurile Imnului Național al României.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare și cu onorul prezentat de Fanfara Municipală.

 

Institutia Prefectului- Judetul Maramures

 

Lăsaţi un răspuns